Gå til indhold

Frise Fremtidens SygehuseTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden af Fremtidens sygehuse


Sengestuer

 

Gruppen har arbejdet med standarder og ønskede funktioner på fremtidens sengeafsnit/sengestue.

Gruppen har bl.a. arbejdet med indretning af den enkelte sengestue og sengeafsnit i forhold til patientbehandling, patientvelfærd, pårørende, personale og arbejdsgange. I den forbindelse har der været oprettet et diskussionsforum her på hjemmesiden, hvor alle ansatte på sygehusene blev opfordret til at komme med indlæg i debatten. Indlæggene fra diskussionen er taget med i gruppens arbejde og anbefalinger.

Arbejdsgruppen er nu afsluttet, og gruppens anbefalinger skal kvalificeres i et samarbejde med patientorganisationer og Center for Kvalitet.

Der er dog allerede nu foretaget en vurdering i samarbejde med en arkitekt af, hvor store sengestuerne bør være for at kunne rumme de funktioner, arbejdsgruppen anbefaler. En af hovedanbefalingerne fra gruppen er, at fremtidens sengestuer bør være enestuer. Det er vurderet, at en sengestue skal være ca. 24 m2 og bad og toilet ca. 9 m2. Sengestuen skal inklusiv bad og toilet, gangarealer samt birum være 70 m2.

 

Udsmykning af sengestue i Kolding
Fremtiden er allerede rykket et skridt nærmere på en sengestue på Kolding Sygehus.

Her har designstuderende Kerstin Egelund nemlig udsmykket en stue, der gerne skulle gøre det mere positivt at være indlagt.
   

 

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email:fremtidenssygehuse@rsyd.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00 | Tilgængelighedserklæring