Gå til indhold

Frise Fremtidens SygehuseTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden af Fremtidens sygehuseFlere læge- og akutbiler

De første minutter efter en ulykke kan være afgørende for, hvordan man klarer sig. Det er vigtigt at hjælpen allerede begynder på skadesstedet. Derfor er både lægebiler, akutbiler og ambulancer bemandet med læger eller specialuddannet personale, som begynder behandlingen på stedet.

Torsten Lang-JensenTorsten Lang-Jensen er speciallæge i anæstesi. Han og hans kolleger begynder behandlingen på stedet, for de har det nødvendige udstyr i lægebilen.

- Jeg har i lang tid kæmpet min egen lille kamp for, at vi fik mere fokus på det akutte beredskab. Patienterne bliver jo ikke først syge, når de ankommer til sygehuset. I nogle tilfælde er minutterne afgørende, og derfor er det vigtigt, at behandlingen kan begynde på stedet. Så betyder det mindre, at afstanden til sygehuset er lidt længere, fastslår Torsten Lang-Jensen.

Han glæder sig derfor over, at der bliver investeret i nye lægebiler og akutbiler, for en hurtig og effektiv hjælp kan være med til at redde liv.

- Vi skal stabilisere vejrtrækning og kredsløb på stedet. Vi skal ikke nødvendigvis finde ud af, hvorfor patienterne for eksempel ikke trækker vejret. Men vi skal sørge for, at patienten kommer til at trække vejret igen og bliver stabiliseret. Den egentlige udredning sker på sygehuset, forklarer han.
 

 


Siden er sidst opdateret 18-9-2020
Koncern Kommunikation

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email:fremtidenssygehuse@rsyd.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00 | Tilgængelighedserklæring