Gå til indhold

Frise Fremtidens SygehuseTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden af Fremtidens sygehuseNye supersygehuse

Henrik Villadsen og hans kolleger vil give patienterne de bedste rammer. De har selv været med til at designe fremtidens supersygehuse. Målet med fremtidens sygehuse i Region Syddanmark er at skabe et effektivt sundhedsvæsen, der har fokus på patienten.

Henrik Villadsen er tidligere hjertelæge og direktør på Odense Universitetshospital (OUH). 

- Vi skal skabe tidssvarende rammer med de bedste faciliteter og den nyeste teknologi, men vi skal også indrette og tilpasse bygningerne efter patienterne og deres forventninger og behov, understreger han.

Lægedirektøren mener, at det er bydende nødvendigt at gøre tingene på nye måder, hvis Region Syddanmark skal have et endnu bedre sundhedsvæsen. Der er mange nye tiltag på vej, og flere kommer til.

- Jeg er meget optaget af den måde, vi møder patienterne på. Patienten skal i centrum og have langt større indflydelse. Men det betyder også, at patienten skal tage større ansvar, siger Henrik Villadsen.

- I fremtiden vil alle akutpatienter få én indgang til sygehuset, nemlig den fælles akutmodtagelse. Det betyder, at uanset hvornår på døgnet, patienterne kommer, så er specialisterne på arbejde. Og det stiller store krav til samarbejdet mellem de forskellige faggrupper, men vores forskellige kompetencer og fælles viden kommer patienten til gavn og kan redde liv, fastslår han.

- Fremtidens sundhedsvæsen kræver mere samarbejde og koordinering både før, under og efter behandling på sygehuset. Det vigtige er at få det gode patientforløb, hvor patienten bliver taget ved hånden, og alt omkring patienten er koordineret, forklarer lægedirektøren, der glæder sig til at se planerne ført ud i livet.

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email:fremtidenssygehuse@rsyd.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00 | Tilgængelighedserklæring