Gå til indhold

Frise Fremtidens SygehuseTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden af Fremtidens sygehuse


Psykiatrien

Jette Larsen og hendes kolleger kommer tættere på borgerne. I fremtiden vil der være endnu flere ambulante behandlingstilbud. Så hjælpen er nær.

 

Jette Larsen

Jette Larsen er afdelingssygeplejerske i lokalpsykiatrien i Tønder. Hun har arbejdet som sygeplejerske i psykiatrien i mange år. Hun brænder for arbejdet i psykiatrien.

- Det er følelsen af at kunne gøre en forskel for et menneske, som har det svært psykisk, der gør, at jeg kører glad på arbejde hver dag, forklarer hun.

- Det er vigtigt for mig at have respekt for, at vi er forskellige som mennesker. Som behandlere skal vi møde patienterne dér, hvor de er, og i samarbejde med det tværfaglige team og patienten finde den rigtige behandling for den enkelte, fortæller hun.

Ca. 110.000 af Region Syddanmarks 1,2 mio. borgere har en psykisk lidelse. Alle kan rammes af en psykisk lidelse. De fleste bliver behandlet ambulant og undgår indlæggelse. Det giver det bedste resultat og betyder, at patienten ikke skal rykkes op, men kan blive hjemme i de vante rammer.

- Vi har endnu mere fokus på patienten og patientens behov end tidligere, og derfor har alle patienter deres egen kontaktperson. Vi er i nærmiljøet og kender i mange tilfælde patientens venner og familie, ligesom vi er i tæt kontakt med kommunens sagsbehandlere, fastslår Jette Larsen.

Læs mere på psykiatriens hjemmeside


Siden er sidst opdateret 18-9-2020
Koncern Kommunikation

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email:fremtidenssygehuse@rsyd.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00 | Tilgængelighedserklæring