Gå til indhold

Frise Fremtidens SygehuseTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden af Fremtidens sygehuse


Sygehus Lillebælt

Sygehus Lillebælt er en sygehusenhed med aktiviteter i Kolding, Vejle, Fredericia, Middelfart og Give. Sygehusenheden har et optageområde på ca. 300.000 indbyggere. Patienterne bliver behandlet på et af de fem sygehuse i Sygehus Lillebælt alt efter, hvor de bor, og hvad de fejler.

Sygehuset i Kolding er akutsygehus og har et team af speciallæger og andet sundhedspersonale. Døgnet rundt kan de finde ud af, hvad patienterne fejler og sætte en behandling i gang. Teamet er organiseret i en fælles akutmodtagelse. Alle patienter modtages her.

Specialsygehuset i Vejle har særlig fokus på kræftbehandling. Som et af landets fem kræftcentre vil der her ske udredning, behandling og kontrol af de største kræftgrupper. Derudover vil der være adgang for visiterede akutte medicinske patienter og planlagte ortopædkirurgiske patienter. Hertil kommer den palliative indsats – altså den smertelindrende indsats.

Funktionerne på sygehuset i Fredericia flytter til Kolding i 2014.

Sygehuset i Middelfart er regionalt rygcenter for både medicinske og kirurgiske rygbehandlinger.

Friklinikken i Give tilbyder kirurgiske behandlinger, som kræver indlæggelse. Opgaverne ligger typisk indenfor plastikkirurgi, urinvejssygdomme samt rygkirurgi. Friklinikken drives i samarbejde med Region Midtjylland.

Læs mere på www.sygehuslillebaelt.dk


Siden er sidst opdateret 11-10-2012
Sundhedsplanlægning og Projektorganisation for byggeri

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email:fremtidenssygehuse@rsyd.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00 | Tilgængelighedserklæring